(Español) Al borde de la crítica: Postcrítica

Sorry, this entry is only available in Español and Català.

This entry was posted in crítica, Roca Madrid Gallery and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to (Español) Al borde de la crítica: Postcrítica

 1. Gràcies per la crònica, Jaume.
  Un bon resum pels qui no vam assistir. Només una observació: una de les paraules que es repeteix més al teu escrit és “rigor”. I segurament sigui aquest concepte el punt fix al voltant del qual haurien d’oscil·lar la resta de realitats (crítica, projecte, docència…), sempre canviants (cada vegada més) en uns moments, potser, d’excessiva velocitat per a tot.

  Perquè, si bé som conscients que el canvi de relacions entre crítica i comunicació és un fet ja instal·lat (tal com expresses al teu comentari), encara no està clar (potser ja mai ho estarà) com aquesta (la crítica) troba una velocitat de resposta i un format adequats que permetin la seva autonomia i autoritat comunicativa.

  No sé si la millor critica és la que es fa des de la propia obra, la que fa una relectura amb les mateixes eines (texte contra texte, pel·lícula de cine contra pel·lícula de cine, arquitectura contra arquitectura), pero si les disciplines cada vegada més s’interrelacionen, potser la crítica convencional, textual, ha de configurar-se ella mateixa també com a interdisciplinar, no tant des de la metodologia, que ja és així, sinó des de la participació dels qui l’exerceixen.

  En qualsevol cas preferiria que no desaparegués la visió de conjunt que identifica la capacitat per agrupar l’anàlisi transversal en profunditat de totes les disciplines intervinents. A l’abast de molt pocs de vosaltres, segurament.

  Salutacions!

 2. Pingback: Blog de Fundación Arquia | AL BORDE DE LA CRÍTICA: POSTCRÍTICA

 3. Pingback: AL BORDE DE LA CRÍTICA: POSTCRÍTICA : Blog de Fundación Arquia | Blog de arquitectura y arquitectos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *